tisdag 23 juni 2015

Mozzarella-burgare med inlagd gurka

Jag råkade köpa lite väl mycket gurka (minns inte ifall jag dumpstrade den eller köpte den på rea) så jag passade på att leka huslig, plocka fram mina DIY-ådror och lägga in den. Det blev gött och jag knåpade tillomed ihop ett recept:
Lag:
4 msk ättiksprit (12 %)
4 msk strösocker
2 dl vatten
1 msk senapsfrön
1 tsk salt

Gör såhär:
Skölj och skär gurkan i tunna skivor (ett tips är att använda osthyvel) och lägg den i en burk.
Blanda lagen och häll den över gurkan. Förvara i kylskåp.
Vill du äta den på en gång så bör den stå i minst 2 h. Garnera gärna med persilja, dill, eller dylikt


Idag åt jag en mycket god burgare som jag stoppade denna fantastiska gurka i, tillsammans med en väldigt fantastisk Mozzarellaost vid namn Violife (Länk till hemsida)
Dessa ostar finns även att köpa färdigskivade samt i lösvikt i 12 st olika goda smaker, plus att de även har 5 st olika mjukostar!



Innehåll:
* Hamburgerbröd, Frisco 
* Burgare, Levene
* Mozzarella-ost, Violife
* Den inlagda gurkan
* Sallad
* Gul lök
* Ekologisk Ketchup

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar