torsdag 8 oktober 2015

Champinjonburgare med Valnötter och Rosmarin

Igår så dumpstrade jag stora mängder champinjoner och passade då på att tillaga dessa burgare. Jag försökte mig på att skriva ihop ett recept, men eftersom det inte är min starkaste sida så gick det kanske inte jättebra. Men typ såhär gjorde jag:

2 dl valnötter
6-8 dl finhackade champinjoner
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 dl havregryn
1 st stor mängd rosmarin
ca 2 msk majsstärkelse
ca 1 msk BBQ sås
salt, svartpeppar och örtsalt efter smak

Gör såhär:
Hacka lök och stek den tillsammans med de finhackade champinjonerna, i olja. Pressa vitlöken och ha i den på slutet.
Hacka valnötterna mycket fint (jag körde dem i maskin så de blev kanske lite väl finhackade..) och även rosmarinen
Blanda samman allting i lämplig skål. Forma till burgare. Stek.


 

Innehåll:
* Hamburgerbröd
* Champinjonburgare enligt recept ovan
* Majodressing smaksatt med senap, lime & svartpeppar
* Tomat
* Inlagd gurka
* Inlagd rödlök



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar