fredag 1 maj 2015

Morot- och hasselnötsburgare med inlagd rödlök


Laga mat är roligt, tycker jag, och här kommer en gammal klassiker som jag lagade för första gången för cirka 15 år sedan när det inte fanns lika mycket roliga halvfabrikat på marknaden


Recept på Morotsburgare, ca 6 st ca 4 st Stora morötter, alternativt många små 1 dl ströbröd/skorpmjöl 1 dl sojagrädde 2 dl malda hasselnötter (eller andra nötter) 1 dl sojamjöl ½-1 msk basilika 1 tsk torkad dragon salt & vitpeppar ev vitlökspulver Låt ströbrödet svälla i sojagrädden. Riv morötterna och blanda samman allting Forma till biffar och stek i olja på ganska låg värme



Innehåll: * Grovt hamburgerbröd * Tomat * Morots- och hasselnötsburgare, se recept ovan * Inlagd rödlök, recept: http://www.ica.se/recept/inlagd-rodlok-716156/ (observera saltmängden) * Ketchup * Gurka



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar